joi, 28 octombrie 2010

Lifehouse

Din moment ce este trupa mea de suflet si le ascult melodiile zilnic,mi s-a parut nedrept sa nu-i dedic o postare.Ca doar nu apare mereu o trupa pe care sa o iubesc din primele cinci secunde,nu?

Am inceput sa ascult Lifehouse acum o luna de zile,cand am dat din intamplare peste o melodie de pe noul lor album-Smoke and mirrors- care era pe soundtrackul serialului The Vampire Diaries.Melodia mi-a placut atat de mult,incat am intrat in mai putin de treizeci de secunde pe 4shared.com si am salvat-o pe calculator.A doua zi ,dupa ce am ascultat It is what it is de cel putin 20 de ori incontinuu(asa sunt eu,atunci cand gasesc o melodie buna,o ascult la nesfarsit),am decis sa intru iar pe 4shared.com,care este siteul de pe care salvez 99,9% din melodii,pentru a cauta mai multe melodii de la Lifehouse.Am descoperit ca stiam o multime de melodii de la ei,si am descoperit ca acestea sunt geniale.Cu adevarat geniale.Asa ca,acum am 20 de melodii de-ale lor in computer si ascult cel putin cinci cantece diferite pe zi.Freaky,dar adevarat.

Melodii ca You and me,Everything si Broken au cele mai frumoase versuri,Blind,In your Skin si Spin ma fac sa topai prin toata casa,iar All in,Falling in si Crash and burn sunt cele mai bune atunci cand vrei sa visezi si nu ai imaginatie.Ca sa nu mai spun ca It is what it is,Take me away si Storm dau dependenta.

Cam atat despre a doua mea feblete,cum imi place sa ii spun,si abia astept sa termin de citit Sa ucizi o pasare cantatoare ca sa pot scrie despre ea.

Song of the Day:
Athlete-Wires

marți, 26 octombrie 2010

Copacul

Hipnotizat de-adînca si limpedea lumina
A boltilor destinse deasupra lui, ar vrea
Sa sfarme zenitul, si, -nnebunit, sa bea,
Prin mii de crengi crispate, licoarea opalina.

Nici valurile noptii, nici umeda perdea
De nouri nu-i goneste imaginea senina;
De-un stralucit albastru viziunea lui e plina,
Oricît de multe neguri în juru-i vor cadea…

Dar cînd augusta toamna din nou îl înfasoara
În tonuri de crepuscul, cînd toamna prinde iara
Sub casca lui de frunze un rod îmbelsugat,

Atunci, intrînd în simpla, obsteasca armonie
Cu tot ce-l limiteaza si-l leaga împacat,
În toamna lui, copacul se-nclina catre glie.
(Ion Barbu)

joi, 21 octombrie 2010

Soundtrackul unei zile triste

The Fray - Never say never
Tori Amos - Winter
Birdy - Skinny love
Damien Rice - 9 crimes
Maxwell - This woman's work
Lifehouse - You and me
Sara Bareilles - Gravity
Luna Amară - Roşu aprins
Adele - Set fire to the rain
The Beatles - Let it be
Ryan Star - Losing your memory
Plumb - Cut
Lykke Li - Tonight
Bon Jovi - Bed of roses
Goo Goo Dolls - Iris
Ray LaMontagne - Let it be me
Within Temptation - All I need
Bryan Adams - Heaven
April Sixth - Dear angel
Alex Band - Only one
John Lennon - Imagine
Ray LaMontagne - Trouble
Levi Kreis - I should go
Oasis - Wonderwall
Breaking Benjamin - Who wants to live forever
Damien Rice - Rootless tree
S. O. Stereo - When a heart breaks
Nick Cave - O'Children
Green Day - 21 guns
Three Days Grace - Never too late
Secondhand Serenade - Your call
One Republic - Apologize
Guns N' Roses - November rain
Damien Rice - The blower's daughter
Sleeperstar - Texas Rain
Jason Walker - Down
Aerosmith - I don't wanna miss a thing
Lifehouse - It is what it is
Mumford & Sons - White blank page
Stateless - Bloodstream
RED - Already over
Daughtry - September
Joel & Luke - Love's to blame
Laura Marling - Rambling man
Tyrone Wells - Time of our lives
Luna Amară - Chihlimbar
Adele - Someone like you
Lifehouse - Broken
Nickelback - This is how you remind me
Ben Harper - Amen Omen
Sleeperstar - I was wrong
HURTS - Wonderful life
Placebo - The innocence of the sleep
Andrew Belle - In my veins
Athlete - Wires
Mads Langer - The river has run wild
Joel & Luke - People change
The Beatles - Yesterday
RED - Pieces
3 Doors Down - Here without you
Cold - Gone away
Daughtry - Home
Snow Patrol - Set the fire to the third bar
Praf in Ochi - O mie de ganduri
Tawgs Salter - Brave
Lifehouse - Storm
The Fray - Look after you
Trading Yesterday - Love song requiem
This Mortal Coil - Song to the siren
Damien Rice - Cannonball
Yiruma - River flows in you

miercuri, 20 octombrie 2010

Filme

In ultimul timp nu am mai avut timp sa postez pe blog,multumita temelor si programului infernal.Si problemelor pe care le-am avut cu internetul.Dar uite-ma,sunt inca aici,gata pentru un post nou.Cum timpul liber pe care il mai am este limitat(a. k. a. am un program ca naiba),am decis sa vad cat mai multe filme.Vechi,noi,chiar nu a contat.Orice gaseam la tv sau pe internet.Din pacate, nu am reusit chiar ce mi-am propus.Asa ca:

1.The Blind Side
Povestea unui baiat de culoare,pe nume Michael(Big Mike) care este adoptat de familia bogatasa Tuohy,avand o relatie aparte cu mama sa adoptiva,Leigh Anne.Astfel,dintr-un baiat cu probleme dintr-un cartier rau famat si cu o mama care se drogheaza,Michael ajunge sa aiba familia fericita pe care nu a avut-o niciodata,isi face prieteni si,nu in cele din urma,este vedeta echipei de fotbal a liceului,ajungand in atentia mai multor universitati si colegii de elita din SUA.Filmul este foarte induiosator,este bazat pe o poveste adevarata si merita vazut. 4/5

2.Tranformers 2:Revenge of the fallen
Nu mi-au placut niciodata filmele SF/actiune,dar Transfomers este una dintre cele mai mari exceptii.Sam isi continua relatia cu Mikaela si ajunge la facultate,totul fiind dat peste cap de intoarcerea Celui cazut,care il cauta pe Sam pentru ceva ce el isi doreste foarte mult si care il va ajuta sa distruga Pamantul.Sam si Mikaela,impreuna cu Optimus Prime si cu prietenii lor din armata trebuie sa-l impiedice sa-si duca planul la capat.Un film bun,cu multa actiune si suspans,cu un soundtrack genial(Linkin Park,The Fray,Green Day etc.). 4/5

3.Pasararul din Alcatraz
Un film din anii '70,povestea unui barbat care,dupa ce a ucis doi oameni,ajunge in inchisoare.Intr-o dimineata,el gaseste in curtea inchisorii un pui de vrabie,pe care incepe sa-l ingrijeasca.Curand,el incepe sa indrageasca pasarea,toti puscariasii cerand rudelor lor sa le trimita canari.Cand multi dintre ei se plictiseau sau nu mai aveau posiblitatea de a hrani pasarile,i le dadeau lui Stroud,care le ingrijea zi si noapte.Cand acestea incep sa moara subit,Stroud incepe sa faca cercetari,inventeaza remedii si devine o autoritate in domeniu.Un film interesant.Nu pot spune ca am fost impresionata,dar a fost un film bun. 3/5

Song of the day:
Fall Out Boy-Thanks for the memories

luni, 4 octombrie 2010

Habar n-am

In ultimele zile nu am avut nici cea mai mica idee despre ce sa scriu pe blog,asa ca am decis sa scriu despre cam tot ce s-a mai intamplat in ultima vreme.

Am vazut un intreg episod din LOST:Naufragiatii.Am auzit de LOST ani de zile si nu m-am invrednicit pana acum sa caut serialul pe net si sa ma uit de la inceput.In apararea mea,AXN abia daca a dat primul sezon si ultimul.Nici nu se prabuseau bine pe insula si erau salvati.

Am aparut in Adevarul de Seara.Tocmai cand incepeam sa-mi pierd sperantele ca voi aparea vreodata in Adevarul impreuna cu restul colegilor mei,m-au sunat de la redactie si peste doua ore eram acolo si dadeam interviul.Am avut si un sentiment placut cand am vazut ca majoritatea ziarelor erau deja disparute pana la 6 seara.

Am aflat ca in mai putin de o luna voi avea un arlechin pe peretele camerei mele.Poate parea copilaresc,dar cand am vazut cum arata ceilalti arlechini,mi-am dat seama ca trebuie sa am si eu un tablou cu un arlechin:))

Incerc sa fac ordine prin toate ideile mele de romane.Am o duzina de idei si nu stiu de unde sa incep,cum ar trebui sa-l scriu,sa scriu la persoana I sau a III-a?!Recordul meu la pagini scrise este de 42,pentru ca apoi romanul sa cada intr-un con de umbra printre alte zeci de mii de fisiere din calculatorul meu.

Am vazut taipanul australian si mamba neagra la expozitia de langa parcul central.Si am mangaiat o iguana pe nume Esmeralda,pe care as fi vrut sa o iau acasa.Sincer,era atat de speriata,incat voiam sa o iau in brate si sa o duc acasa.Cea mai frumoasa reptila pe care am vazut-o vreodata.Anaconda era nimic pe langa Esmeralda.

Si...cam atat.O sa scriu daca imi mai aduc aminte ceva:)