miercuri, 31 august 2011

De ce iubim femeile?

Trebuie să recunosc că întrebarea asta mi-a dat mult de gândit. Nu pentru că nu aş şti DE CE voi, bărbaţii, iubiţi femeile, ci pentru că mi-a luat mult timp să înşir motivele DIN CAUZA cărora iubiţi femeile. Aşa că, mi-am imaginat un fel de odă dedicată femeilor, scrisă de către femei înşişi. Reprezentanţii sexului masculin mă pot corecta sau adăuga ceva în plus.


,,Noi, femeile – cât de straniu sună asta! Ei bine, noi, femeile, avem ceva aparte. De fapt, avem mai multe lucruri aparte, care ne diferenţiază de voi. Şi e atât de greu să-ţi dai seama de unde să începi...

Suntem graţioase. Avem mişcări de felină, ne mişcăm de parcă am fi din create din porţelan. Ne legănăm uşor atunci când mergem, probabil ca să vă atragem vouă atenţia. Vă seducem prin gesturi rafinate, prin unduiri uşoare ale genelor, prin rochii elegante. Prin atitudinea noastră : sexy, încrezatoare în forţele proprii, şi totuşi atât de gingaşă, plină de o inocenţă ascunsă. Şi recurgem la tot felul de metode pentru a arăta cât mai bine : de cele mai multe ori, pentru voi, bineînţeles. Când râdem, râdem din tot sufletul, chiar şi când gluma nu fusese amuzantă. Dar voi sunteţi adorabili când vă gâdilăm orgoliul. Vorbim despre orice şi despre tot, ascultăm interesate tot ce aveţi de spus, vă tragem delicat de ureche când greşiţi. Vă ascultăm toate idealurile, toate visurile ascunse, şi vă încurajăm să le îndepliniţi. De multe ori, tot ce aveţi nevoie este doar un impuls. Vă luăm apărarea în faţa celorlalţi, chiar şi atunci când au dreptate. Pentru că vă iubim şi pentru că nu am permite nimănui să vă jignească.

Noi vă naştem copiii, ştiţi? Multe dintre noi trec prin ore întregi de travaliu ca să vă aducem urmaşii pe lume. Aveţi cea mai mică idee cât de dureros este? Unele dintre noi vă ameninţă că pe urmatorul il faceti voi. Dar, evident ca tot noi il facem si pe urmatorul, si pe următorul, şi pe următorul... Vă gătim în fiecare zi, vă spălăm şi vă călcăm hainele, mergem la cumpărături, facem curăţenie, vă creştem copiii ( ajutate şi de voi, bineînţeles ). De multe ori, avem şi noi o slujbă. Şi noi vrem să ne realizăm pe plan profesional, aproape la fel de mult ca şi voi. Am vrea să conducem afaceri de unele singure, să facem economii şi să strângem bani pentru facultatea copiilor. Uneori, ne place să facem pe şeful.

Suntem întotdeauna acolo când aveţi nevoie de noi. Stăm în umbră, alinăm, oferim căldură şi afecţiune, dar suntem întotdeauna acolo. Vă mângâiem, vă dăm sfaturi, vă susţinem în ceea ce întreprindeţi, chiar dacă nu suntem de acord. Pentru că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică. Iar când suntem bolnave, nu vrem să vă deranjăm. Ne ridicăm singure din pat şi mergem să pregătim micul dejun pentru voi şi pentru copii. În cele din urmă, e doar o răceală, nu? Cât despre viaţa sexuală... God knows we love it too.

Sunt atât de multe lucruri pe care le facem pentru voi! Vă veghem din umbră, pentru că, uneori, sunteţi doar nişte copii. Şi ştim că munciţi din greu, că vă străduiţi pentru noi, aşa că vă înapoiem ajutorul însutit. Suntem atât de sensibile, atât de fragile, şi totuşi atât de puternice şi de prezente când aveţi nevoie de noi. Suntem o fire complicată, nu negăm asta. Probabil că niciodată nu o să aflaţi exact ce se întâmplă în sufletul unei femei. Adevărul este că... nici noi nu ştim întotdeauna.

Noi, femeile, suntem prietene blânde, iubite tandre, soţii puternice, mame grijulii şi... suntem femei. Suntem femei. Suntem frumoase din toate punctele de vedere. Nu ne plângem niciodată, pentru că tot ce facem, facem din dragoste. Şi probabil din cauza asta ne iubiţi.’’


Aceasta odă dedicată femeilor cuprinde toate lucrurile care ne definesc pe noi ca femei. Probabil că nu o să găsiţi toate aceste caracteristici la o singură femeie ( deşi, desigur, poate că există şi excepţii ). Dar undeva, în străfundul nostru, toate avem aceste virtuţi. Trebuie doar să le aducem la suprafaţă.



3 comentarii:

  1. "Bărbaţii sunt toţi la fel, cred că e destul că s-au născut dintr-un pântec de femeie ca să ştie totul despre femei."

    Şi exsistă şi excepţii. Am văzut multe şi parcă încep să văd şi mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu. pentru ca ele pot sa faca, tot ce fac barbatii, insa pe tocuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ adelici
    Exact.

    @ Interzisa
    Ah, women and their heels :3

    RăspundețiȘtergere